Nivelrikkoryhmä

Kärsitkö nivelrikosta tai onko sinulle tehty tekonivelleikkaus? Ilmoittaudu mukaan fysioterapeutin pienryhmään, jossa saat kullanarvoisia oppeja polven ja lonkan kuntoutukseen.

Fysioterapeutin ohjaama pienryhmä keskiviikkoisin klo 17-18, aloitus 3.5.2023.

Mikäli kärsit nivelrikon aiheuttamista vaivoista, haluat valmistautua tekonivelleikkaukseen tai kuntouttaa leikattua tekonivelta, ilmoittaudu mukaan Nivelrikkoryhmään.​​​​​​​​​​​​​​

Nivelrikko on yleisin nivelsairaus, joka aiheuttaa kipua ja rajoittaa liikkumista. Nivelrikkoa esiintyy eniten lonkka- ja polvinivelissä. Nivelrikkokipu voi esiintyä monenmuotoisena, mutta yleensä oikein tehty liikunta auttaa lievittämään kipua tai jopa poistaa sen joksikin aikaa. Liikunta ja kokonaisvaltainen hyvinvointi (ravitsemus ja uni) ovat pääasiallisia hoitomuotoja nivelrikon hoidossa. Liikunta ei kuluta niveliä, vaan vahvistaa niitä!Fysioterapeutin ohjauksessa kuntoutus on turvallista ja tehokasta.

Tekonivelleikkaus on laajasti yleistyvä hoitomuoto vaikeasta nivelrikosta kärsivillä ihmisillä. Tekonivelleikkauksella saavutetaan usein haluttu tulos eli akuutti kipu häviää. Leikkauksen jäljiltä lihaksisto kuitenkin jäykistyy huomattavasti ja niveliin voi jäädä liikerajoituksia. Liikkuvuuden ja lihasvoiman palauttaminen sekä kehittäminen ovat ensiarvoisen tärkeitä, parhaan mahdollisen lopputuloksen saamiseksi. Heikosti toteutettu kuntoutus voi aiheuttaa kiputiloja leikattuun niveleen tai muualle kehoon, ja vähentynyt liikerata leikatussa nivelessä voi vaikeuttaa päivittäistä toimintaa ja liikkumista.

Terveydenhuollon tekonivelleikkauksen jälkeinen kuntoutus on lähes poikkeuksetta riittämätöntä.


Lue Nivelrikkoryhmästä lisää alta

Nivelrikkoryhmä kokoontuu kerran viikossa keskiviikkoisin klo 17.
Aloitus 3.5. ja ryhmän kesto on 2 kuukautta (3.5.-21.6.2023). Yhden harjoituskerran kesto on 60min.

Harjoitukset ohjaa fysioterapeutti Noora Oksa. Ryhmän koko on max 5 henkilöä. Näin varmistamme yksilöllisen ohjauksen ryhmässä.

Ilmoittautumisen voit tehdä sähköpostitse noora.oksa@saluspakila.fi.
Sitova ilmoittautuminen ryhmään 26.4.2023 mennessä.
Ilmoittautumisen yhteydessä osallistujat haastatellaan tilanteen ja tavoitteiden kartoittamiseksi.

Hinta 280€ (Saluksen jäsenille 160€). Ryhmän maksimikoko 5 osallistujaa.

Nivelrikkoryhmä on suunniteltu henkilöille, joilla on todettu nivelrikko, joilla on tekonivelleikkaus suunnitteilla tai henkilöille, joille on jo tehty tekonivelleikkaus. Voit siis osallistua ryhmään vaikka tekonivelleikkaus ei olisi ajankohtainen. Tavoitteena on palauttaa normaali toimintakyky ja liikkuvuus, sekä mahdollisesti palata takaisin oman liikuntalajinsa pariin. Ryhmään voit osallistua lähtötasosta riippumatta.

Hyödyt sinulle:

 • Kustannustehokas - Nivelrikkoryhmä on edullisempi vaihtoehto tukemaan kuntoutusprosessiasi, kuin yksittäiset käynnit tai pidemmät hoitojaksot yksityisellä sektorilla.
 • ​​​​​​​Laadukas, turvallinen ja asiantunteva ohjaus - Noora on työskennellyt paljon eri-ikäisten ja eri lähtötasoista tulevien nivelrikkokuntoutujien kanssa.
 • Muiden kuntoutujien vertaistuki
 • Sinut tilanteesi huomioiva nousujohteinen harjoitusuunnitelma
 • Toimintakyvyn nopeampi palautuminen
 • Fysioterapeutin ohjauksessa tiedät tekeväsi harjoitteet oikein ja turvallisesti
 • ​​​​​​​Säännöllisyys - ryhmä sitouttaa ja motivoi pitkäkestoiseen ja tulokselliseen kuntoutukseen.


Tekonivelleikkausta edeltävä ja sen jälkeinen kuntoutus on lähes poikkeuksetta riittämätöntä, ja fysioterapeutin tapaamisia on liian vähän. Usein kuntoutus jää muutamien perusliikkeiden varaan ja kuntoutusprosessi jää liian lyhyeksi. Nivelrikkoryhmä mahdollistaa sinulle tehokkaan ja tiheämmin toteutetun kuntoutusprosessin.

Pienryhmän toteutus:

 • Ryhmä kokoontuu kerran viikossa harjoittelemaan Salus Pakilan tiloissa 2 kuukauden ajan (8x ohjattua kertaa ja 1 omatoiminen harjoittelu) (huom! viikolla 25 kaksi tapaamista ma 19.6. ja ke 21.6.)
 • Harjoituskerrat ohjaa ja harjoitteet suunnittelee fysioterapeutti
 • Pienryhmässä (max. 5) saat yksilöllistä ohjausta sekä vertaistukea
 • Jokaisen osallistujan tilanne ja tavoitteet kartoitetaan ilmoittautumisen yhteydessä, yksilöllisen kuntoutuksen takaamiseksi
 • Vähimmäisosallistujamäärä on 3 henkilöä
 • Hinta 280€ (Saluksen kuukausijäsenille 160€)


Sitova ilmoittautuminen ryhmään 26.4.2023 mennessä sähköpostitse noora.oksa@saluspakila.fi